Communicatie & Marketing - Consultants

Anneleen Kaptein - Dekker, Senior adviseur en trainer

Drs. J.M.A. Kaptein - Dekker is afgestudeerd in de Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit (Nijmegen). Tevens heeft zij een Postdoctorale Marketing Opleiding afgerond (NIMA A+B+C). Ze spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Spaans en redelijk Duits en Frans.
Voordat zij haar eigen bedrijf startte, vervulde zij Europese marketingmanagement rollen bij Amerikaanse IT bedrijven. Binnen die functies heeft ze veel als adviseur gewerkt voor directie zowel als lokale marketing- en verkoopafdelingen in twintig landen, waarbij adviezen ten aanzien van de hele marketing mix de revue passeerden. Ook trad zij vaak op als spreker op congressen en als woordvoerder voor pers en analisten. Naast het advieswerk, verzorgde zij vele trainingen voor medewerkers en partners.

In 2002 is ze opgeleid tot communicatietrainer bij Avantage training en advies. Sindsdien heeft ze veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen en uitvoeren van (incompany) trainingen en individuele coachingstrajecten. Haar portfolio beslaat zeer diverse communicatie-gerelateerde onderwerpen. Binnen de verschillende modules heeft ze zich in het bijzonder gespecialiseerd in het verbeteren van de luistervaardigheid en het aanscherpen van de kunst van het doorvragen. Na enige jaren als freelancer gewerkt te hebben voor Avantage training en advies, is zij sinds 2005 mede-eigenaar en zodoende naast trainer, adviseur en coach ook directeur voor deze organisatie.

Anneleen is mede-auteur van het boek 'Communication for Social Change' en heeft een lange lijst artikelen op haar naam staan, die in diverse Europese landen in zakelijke en IT-tijdschriften verschenen zijn. Daarnaast publiceert ze in internationale turnbladen en heeft ze op de Olympische Spelen in 2000 en Wereldkampioenschappen van 1997 tot 2001 als technisch taalspecialist gewerkt voor de Internationale Turnbond (FIG).

Over haar diverse werkzaamheden zegt ze: "In alle projecten, of het nu een training of strategisch advies is, is mijn leidende motto: begrip van de situatie van de ontvanger leidt tot betere communicatie. Ik wil mensen inspireren om in de schoenen van de ontvanger te gaan staan en op grond daarvan hun communicatie te overdenken en samen te stellen. Het resultaat is het beste in jezelf, je organisatie en de ander naar boven halen".

E-mail: anneleen@geoproject.nl